- Home
- Afrika
- Afrika- Safari
- Anglie
- Austrálie
- Brazílie
- Bulharsko
- Černá hora
- Česká republika
- Chorvatsko
- Dánsko
- Dominikánská republika
- Egypt
- Filipíny
- Francie
- Holandsko
- Indie
- Irán
- Itálie
- Izrael
- JAR – Jihoafrická republika
- Kuba
- Maďarsko
- Malajsie
- Maledivy
- Maroko
- Mauricius
- Mexiko
- Na cesty
- Německo
- Norsko
- Obecné
- Oslo
- Peru
- Polsko
- Portugalsko
- Rady na cesty
- Rakousko
- Řecko
- Rusko
- SAE – Spojené Arabské Emiráty
- Seychely
- Slovensko
- Slovinsko
- Španělsko
- Srí Lanka
- Švýcarsko
- Thajsko
- Tunis
- Turecko
- USA
- Venezuela
- Vietnam
- Zanzibar
Recepty španělské kuchyně
Recepty španělské kuchyně
Vzpomínáte rádi na svou dovolenou ve Španělsku? A co si představíte, když se řekne Španělsko? Moře, slunce, pláž? Jistě si vybavíte také skvělé jídlo a pití, na které mohou být Španělé [...]
Fazole s masem a sázenými vejci
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Fazole s masem a sázenými vejci
Venezuelská kuchyně
Venezuelské národní jídlo se jmenuje pabellón crilo a skládá se z rozcupovaného opečeného masa, červených fazolí, [...]
Rýžové nudle se zeleninou a vejci
Rýžové nudle se zeleninou a vejci
Vietnamská kuchyně
Ve Vietnamu hraje rýže a výrobky z ní důležitou roli a spolu s čerstvou zeleninou tvoří základ vietnamské stravy. Vietnamské kuchařské umění je založeno na kombinaci [...]
Kokosové omelety
Kokosové omelety
Thajská kuchyně
Suroviny – 250 ml kokosového mléka z konzervy, 75g čerstvé kokosové dužniny, 100g rýžové mouky, 2 lžíce palmového nebo hnědého cukru, 2 papáje, 2 lžičky oleje, palmový nebo hnědý cukr [...]
Katalánský krém s pomeranči
Katalánský krém s pomeranči – Španělská kuchyně
Jemný vanilkový krém , který se před podáním posype tenkou vrstvičkou cukru – to je dezert, kterým se rozmazlují nejen Španělé.
Pro 4 osoby
Doba přípravy – 35 [...]
Nákyp z mletého masa s banány
Nákyp z mletého masa s banány
Kuchyně – JAR
V jižná Africe zanechalo své stopy mnoho národů.Pikantní nákyp bobotie pochází původně z Indonésie. Místo jehněčího masa je možné použít jemně posekané maso drůbeží.
Pro [...]
Dušené lilky s meruňkami
Dušené lilky s meruňkami
Marocké pokrmy v sobě spojují staré tradice s rafinovaností francouzské kuchyně. Je to důsledek mnohaleté francouzské nadvlády.
Maroko
Pro 4 osoby
Doba přípravy – 55 minut + 35 minut dušení
Suroviny [...]
Speciality bulharské kuchyně
Speciality bulharské kuchyně
Tarator
Toto je tradiční bulharská polévka připravovaná z okurky a bílého jogurtu. Za horkého dne příjemně osvěží.
Pro 4 osoby
Doba přípravy – 15 minut
Suroviny – 2 stroužku česneku, [...]
Speciality chorvatské kuchyně
Chorvatská kuchyně
Chorvatský bramborový salát
Tento výborný osvěžující sálat vám vskutku připomene letní dovolenou v Chorvatsku. Nejlépe se hodí ke grilované rybě ale můžete si ho udělat i třeba ke kuřecím řízkům.
Pro [...]
Speciality italské kuchyně
Speciality italské kuchyně
Nudle s citrónovo – smetanovou omáčkou
Pro 4 osoby
Doba přípravy-20 minut
Suroviny-400g dlouhých tenkých nudlí, sůl, pepř, citron (je dobré použít nestříkaný citrón například bio), 2 stroužky [...]