Jak si vybrat batoh na každý den?

Ať už vyrážíme do práce, na procházku, do školy, do obchodu nebo někam jinam, bereme si s sebou pár věcí. Doklady, telefon, klíče, někdy i knihy, pití a další předměty, bez kterých se neobejdeme. Do kapes je většinou všechny nedáme, proto potřebujeme tašku nebo batoh. Dáváte přednost batohu? A víte, jak vybrat ten pravý?

Batoh nebo kabelka?

Zejména ženy řeší, jaké tašce dát přednost. Volba probíhá mezi batohem a kabelkou, obojí má své pro a proti. Kabelka je elegantnější, umí vystihnout vaši osobnost a třeba k šatům se hodí víc, batoh je oproti tomu zdravější, stylovější, víc se do něj vejde, navíc máme volné ruce a má i všestranné využití. Když si ho dobře vybereme, můžeme s ním vyrazit všude, kam nás napadne. Do obchodu, do kina, do práce, na rande, i další místa.

Jak vybrat ten pravý batoh?

Pokud dáváte přednost batohu, pak nejspíš potřebujete mít volné ruce a preferujete pohodlí. Jenže jak vybrat ten pravý, který splní vaše představy a bude se i dobře nosit?

K čemu batoh chcete využít?

Než se pustíte do výběru samotného batohu, položte si otázku, k čemu ho budete využívat. Odpověď vám usnadní výběr a nasměruje vás do příslušné kategorie. Hledáte městské batohy, se kterými můžete vyrazit do města i na výlet? Nebo potřebujete batoh, do kterého se vejdou všechny školní pomůcky? A co takhle výlety? Chystáte se s ním na jednodenní nebo i vícedenní výpravy? Zejména v tom druhém případě oceníte vypolstrovaný a vzdušný zádový systém.

Kdo bude batoh nosit?

Batohy pro děti se od těch pro dospělé liší nejen velikostí, proto je důležitá i odpověď na otázku, pro koho batoh vybíráte. Hodí se to i pro výběr konkrétního designu, každý máme jiné preference.

Co v batohu budete nosit?

Zásadní je ujasnit si i to, co v batohu budete nosit. Pokud v něm chcete přenášet například notebook, musí být dostatečně velký, a ideálně mít i přihrádku na nabíječku, myš a další nezbytnosti.

Jak velký má být batoh?

Velikost batohu se odvíjí od toho, kdo ho bude nosit a co všechno se do něj má vejít. Pokud ale vybíráte třeba turistický batoh na trek, pak vezměte v potaz i terén, ve kterém se budete pohybovat. Při treku je třeba mít jen ty nejzásadnější věci, vše totiž budete pořád nosit na zádech, a to i v náročném terénu a po celý den.

Má mít batoh nějaké vychytávky?

Jaké funkce by váš batoh měl mít? Jsou nějaké, které by vás obzvlášť potěšily? Požadujete, aby byl batoh voděodolný, nebo si vystačíte s pláštěnkou? Potřebujete kapsu na lahev nebo deštník? Má mít skrytou kapsu na cennosti nebo poutko na klíče?