Italská kuchyně




Italská kuchyně

Italská kuchyně patří mezi jednu nejoblíbenějších ve světě. Je ceněna pro svou nenáročnost, pestrost a proto že odpovídá zásadám zdravé výživy. Italská kuchyně se proslavila především těstovinami, pizzou, rizottem.
V Itálii je vyráběno více než 400 druhů těstovin. Těstoviny neboli pasta jsou význačné svoji kvalitou a oblibou.Vyrábí se z vody a semolinové mouky. Ale jsou i těstoviny vaječné, které jsou po čerstvých nejkvalitnější. (špageti, tortelliny, ravioli, penne)

[hana-code-insert name=’sklik468x80′ /]

Italská kuchyně však skrývá daleko více kulinářského umu. Italové jsou známí také svým skvělým zpracováním mořských plodů a ryb. Ryby smaží a pečou s přidáním citrónové šťávy a různého koření. Z masa Italové rádi používají také kuřecí, telecí a to připravují na spousty způsobů.

Snad téměř každý slušný kuchař používá klasické Italské sýry jako mozarella, parmezán, gorgonzolu. Díky příznivému podnebí a úrodné zemědělské půdě jsou Italské recepty hojně prostoupeny zeleninou a ovocem. Jako například papriky, rajčata, olivy.
Tradičním italským kořením je bazalka.

Náš tip: Máte rádi šití? Potřeby na šití, nůžky, nitě ale i potřeby na paličkování seženete na www.euronite.cz.

Nezapomenutelná je pravá italská zmrzlina. Má pravou krémovou chuť .Dalším tradičním dezertem italské kuchyně který musíte na dovolené ochutnat je pravé italské tiramisu.
itálie patři mezi největší producenty vína na světe. Colombano je jedno z míst, kde se pěstuje vynikající víno. Později zpracovávané pomocí lihu. Italská vína patří jedním z nejlepších na světě co se týče kvality a chuti. Existují spousty odrůd. Ale přesto jedna jasně vítězí a to je Sangiovese.

[hana-code-insert name=’inItalie610x200′ /]

Tradiční italská jídla

Pizza

Pizza se proslavila po celém světě. Vyrábí se z kvasnic mouky a olivového oleje. Na tento základ se pak servírují ingredience dle chutí. (rajčata, mozzarella, bylinky..)

Rizotto

Rýže se v Itálii využívá hojně .Obzvláště pak na severu Itálie.
Rizoto v Itálii je něco jiného než známe z jídelen u nás.Připravuje se z kvalitní kulaté rýže kterou nasypeme na zesklovatělou cibulku smaženou na pánvičce a zalijeme vývarem , masem , zeleninou a bílým vínem.

Uzeniny

Itálie je proslulá svými kvalitními uzeninami a salámy. Nejvíce uzenin pochází z kraje Emilia Romagna, pro které je typická sušená šunka prosciutto nebo mortadella.

Tiramisu

Má pestrou historii. Pochází z Toskánska po té se dostal do Florencie a stal se oblíbenou italskou pochoutkou. Hlavními ingrediencemi je sýr mascarpone, vaječné žloutky, cukr, silné espreso, kvalitní kakao a máslo.

Polévka Acquacotta –  je to hustá pikantní polévka pocházející z Toskánska. Připravuje se ze zeleniny (rajčat, celeru, mrkve) a hub. Zdobí se vařeným vejcem.

[hana-code-insert name=’sklik468x250′ /]