Kořeněná rýže se zeleninou – Indická kuchyně
- Pro 4 osoby
- Doba přípravy – 35 minut
Suroviny – 300g mrkve, špetka šafránu, 3 lžíce thé nebo přepuštěného másla, 50g mandlí, jedna celá skořice, 6 zelených tobolek kardamomu, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, 250g rýže basmati, 300g mraženého hrášku, sůl, 600 ml zeleninového vývaru, 250g listového špenátu.
Postup – Oloupeme a na drobno pokrájíme mrkve.
Ve 2 lžících horké vody rozpustíme špetku šafránu. Rozehřejeme olej v hrnci a na něm opečeme mandle a koření, dokud nezačnou vonět.
Po té přisypeme mrkev a rýži a 3 minuty opékáme.Přidáme hrášek a šafrán, osolíme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut pod pokličkou.
Špenát očistíme a necháme okapat, opatrně ho vmícháme k rýži a dusíme dokud není rýže měkká a tekutina se neodpaří.
Tato rýže chutná skvěle k masu.
[hana-code-insert name=’inIndie610x200′ /]