Prázdniny v západních Čechách? Jasně!




Západní Čechy jsou plné zajímavých míst, které stojí za vidění. Pokud ještě nemáte na letošní léto plány, zvažte trávení dovolené právě tady. Na své si přijdou malí i velcí, děti, dospělí i senioři. Ať už dovolenou chcete strávit aktivně na výletech nebo odpočinkem.

Západní Čechy jsou známé lázněmi

Když se řekne západní Čechy, většina z nás si vybaví proslulý západočeský lázeňský trojúhelník, který tvoří Františkovy Lázně, Mariánské Lázně a Karlovy Vary. Tři lázeňská města s různě dlouhou historií zasazená do nádherné přírody. Cíl dovolené můžete najít v některém z nich a užívat si procedur, které blahodárně zapůsobí na vaše tělo, nebo si najít útočiště jinde.

Víte, že západní Čechy jsou známé nejen lázeňskými hotely, ale i mnoha menšími penziony nebo farmami, které si zakládají na výrobě poctivých výrobků? Navštívit také můžete menší i větší pivovary a zjistit, který zlatavý mok je ten nej.

Navštívit můžete řadu zajímavých míst

Západní Čechy, to nejsou jen lázeňská města, ale i celá řada míst, která stojí za návštěvu. Přece celou dovolenou nestrávíte na hotelu nebo u vody. Kam se můžete vydat?

Boheminium, park miniatur

Kabinková lanovka vás doveze z města jen 100 m od vchodu do parku, ve kterém na jednom místě můžete obdivovat naše nejznámější a nejkrásnější památky jako Ještěd, zámek Lednice, hrad Karlštejn, Břevnovský klášter a další.

Město Karlovy Vary

Karlovy Vary nejsou známé jen svými lázněmi, ale také mnoha zajímavostmi. Když se se vydáte, můžete se svézt lanovkou na Dianu a pokochat se výhledem po okolí, navštívit můžete i Motýlí dům. Po návratu dolů se zajděte podívat na Vřídlo, a když nebudete mít dost, k návštěvě zve i Návštěvnické centrum Becherovka.

Důl Jeroným

Z trochu jiného soudku je tip na výlet do dolu Jeroným. Zaniklý cínový důl se nachází na území obce Rovná v okrese Sokolov a vy se můžete vydat na prohlídku pod zem.

Thun a Moser

Co takhle nahlédnout pod pokličku výroby skla a porcelánu? V západních Čechách žádný problém. Thun 1794 najdete v Nové Roli a návštěvnický okruh vede administrativní budovou, vzorkovnou až do výroby. A Moser? Ten je v Karlových Varech a při exkurzi se ocitnete v těsné blízkosti mistrů sklářů.

Plzeňský pivovar a podzemí

Patříte mezi milovníky zlatavého moku? Vydejte se do Plzně a nenechte si ujít exkurzi v pivovaru Pilsner Urquell, při které ochutnáte pivo přímo ze dubového sudu. Vydat se můžete i na prohlídku Plzeňského historického podzemí. Okruh je dlouhý asi 800 metrů a procházíte v hloubce 5 až 7 metrů pod centrem města.